Kukonharjan kylätoimikunta on perustettu 1990 ja rekisteröity yhdistykseksi 1993. Jäseniä voivat olla kaikki kylällä asuvat ja kiinteistön omistavat henkilöt. Kannatusjäseneksi pääsee oikeuskelpoinen yhteisö. Jäsenmaksua ei kerätä, vaan toiminta pyritään rahoittamaan mm. Kylätalon ja Saunakosken lavan vuokrauksella, tansseilla, puffet tuloilla, sekä kioski Kukonheltan tuloilla. Vapaaehtoisella kannatusmaksulla on kuitenkin mahdollisuus tukea kyläyhdistyksen toimintaa.
Kyläyhdistys jakaa kaikkiin kylän talouksiin kerran vuodessa kylätiedotteen, johon on kerätty kaikki yhdistyksen sillä hetkellä tiedossa olevat tapahtumat ja muut tärkeät asiat. Facebook sivut, Vpk:n ilmoitustaulu, Lauttakylä lehden seuratoimintapalsta sekä maksulliset ilmoitukset lehdissä ovat muita tiedotuskanaviamme.
Kyläsuunnitelma tehtiin 2002 hankkeena muiden Vampulan kylien kanssa ja sitä päivitetään tarpeen vaatiessa.
Vuosina 2001-03 toteutettiin kylällä hanke EU:n tuella ja kylän omalla työ- ja raha panoksella. Projekti oli iso ja vaativa, mutta kyläläisten avustuksella se saatiin valmiiksi niin Puuhapuiston kuin Kylätalonkin osalta. Nyt onkin hieno toimia kylän omalla talolla ja järjestää monia hauskoja ja mieleenpainuvia tapahtumia ja vuokrata tilaa moniin tapahtumiin ja juhliin. Tiloissa kokoontuu niin Huittisten nuoriso- ja liikuntapalvelun tiistai kerho, senioreiden K-50 kerho ja tietenkin kyläyhdistys. Kyläyhdistyksen perinteisiä tapahtumia ovat mm. koko kylän yhteiset pikkujoulut. Tarjolla puuron, tortun ja arpajaisten lisäksi on tietenkin joulupukin vierailu, joka on lapsikatraan suosituin hetki. Joululaulut raikuvat ja muutama pieni esityskin yleensä mahtuu mukaan. Laskiaisen aikaan, säästä riippuen, järjestetään laskettelurieha. Jos lumitilanne sallii, niin pienelle väelle on hiihtokilpailut, joihin mitallit sponsoroi Kukonharjan VPK. Tarjolla on myös pulkkamäkeä, hevoskyytiä, makkaranpaistoa, ehkä hernesoppaa, mutta ainakin kahvia ja pullaa ja taatusti hauskaa yhdessäoloa. Ja jos lunta ei löydy, niin sitten voidaan kokoontua yhteen vaikka pääsiäisen aikaan. Etsitään puskiin ja pensaisiin piilotettuja pääsiäismunia ja hyppellään pussihyppelykisoissa.
Perinteisiin kuuluu myös ennen äitienpäivää järjestettävät tienvarsien siivous talkoot. Kukin tiekunta lähtee omilta tahoiltaan ja kerää roskat tienvarsilta, tullessaan kahville kylätalolle. Myös kylätalon ympäristö ja lava/kylätalo saavat omat siivoustalkoonsa ennen Juhannusta. Jääkiekkokaukaloa ja sen ympäristöä pidetään kunnossa talkoilla aina tarvittaessa. Oma lukunsa onkin kaukalon jäädyttäminen ja kunnossapito talvi kautena. Sekin hoituu talkoovoimin.
Juhannuksena kylällä kootaan jokirantaan kokko, jos lupa avotulen tekoon on ja se poltetaan aattoiltana seurakunnan järjestämän tilaisuuden päätteeksi. Tapaninpäivän perinteeseen kuuluu kylätalolla järjestettävä jumalanpalvelus.
Puuhapuisto on lasten kestosuosikki. Siellä majailee niin liukumäki kuin keinu yhdessä kiipeilytelineen ja kiikkukeinun kera. Kaikki kuorrutettuna runsaalla määrällä hiekkaa. Sinne leikkimään ovat tervetulleita, niin lapset kuin vanhemmatkin, isovanhempia unohtamatta. 2017 Puuhapuiston kunnostuksessa apuna oli LC Vampula ja heidän merkkinsä komeileekin nyt liukumäkitornin kyljessä. Kourajoen kunnostus talkoot toteutettiin naapurikylän luotsaaman kunnostushankkeen alaisuudessa 2018. Tämän hankkeen myötä kylätalon kohdalla solisee iloisesti pato ja uimapaikka rakentui myös yhdistyksen tontille. Kesäkuumalla helpotusta voikin hakea Kourajoen viileästä vedestä. Projektia jatkettiin vielä kylän omin voimin ja joenpenkka siistiytyi ja tasottui kauniiksi. Yhdistys saikin Maa- ja kotitalousnaisten sekä Proagrian jakaman vuoden maisemateko Satakunta 2121 palkinnon.
Kesäisin pyritään järjestämään myös muita tapahtumia yhdessä naapuri kylien, Huittisten kaupungin, eri yhdistysten ja yritysten kanssa. Mainittakoon näistä tapahtumista mm. Huittisten Hullun Miehen julkistamis tilaisuus 2012, sekä ohjelmalliset iltamat, joita järjestimme vuosia. Perinteiset tanssit ovat viime vuosina muuttuneet teemallisiksi illoiksi, ohjelmanumeroineen, oluttelttoineen ja tanssiorkestereineen. Lasten tapahtumat ja eläinpäivät ovet myös rikastuttaneet vuosien varrella tarjontaamme.
Kylällemme on rakennettu valokuituverkko Lounean toimesta vuonna 2012. Tästä projektista kyläyhdistys teki myös hankkeen. 100 Mb ja nopeammat yhteydet ovat siis nykypäivää asukkaillemme.
Itse kyläyhdistys koostuu kyläläisten lisäksi kyläyhdistyksen johtokunnasta, johon kuuluu "kyläpäällikön" lisäksi tarvittava määrä johtokunnan jäsentä. Sääntömääräisten kokousten lisäksi johtokunta kokoontuu jokusen kerran vuodessa.
Kyläyhdistys jakaa kummimukeja kaikille kylälle syntyneille lapsille. Tämä perinne alkoi vuonna 1990 ja tähän mennessä on annettu jo noin kuusikymmentä kummilahjaa. Vuonna 2010 kummimuki vaihtui valokuva albumiksi. Kun kylällä talo vaihtaa omistajaa (ei koske kuitenkaan kesäasuntoja eikä tilakauppoja jos uusi omistaja on kylän asukas) kyläyhdistys muistaa uusia asukkaita lahjalla. Ensimmäiset kivikellot luovutettiin vuonna 2005. Kello vaihtui Kukonharja lautaseen 2011. Lautasen on suunnitellut ja tehnyt Anu Isokallio, käyttäen mallinaan Tuula Terävän kylälle -97 suunnittelemaa kukkologoa. Logosta on suunniteltu kylälle myös kahvikalusto ja muita koriste esineitä.